21 juni, 2009

Midsommar

Hoppas att ni också haft en jättefin midsommar.

Sen i torsdags har jag varit långt borta i oävla (stavning?)(=långt från all ära och redlighet). På andra sidan Kil rentav! Mitt ute i skogen i Tolita. Midsommarafton var det solsken hela dagen. Helt underbart! Det började regna mellan nio o tio på kvällen. Igår var mest mulet och lite regn, men idag har det varit jättefint.

Jag var så nervös, för jag skulle släppa Sissi lös, UTOMHUS. Hujedanemej! På torsdagen visade ingen av katterna intresse av att gå ut, förrän senare på kvällen och då fick bara dotras katter gå ut. Jag har alltså varit hus- och katt-vakt.

MEN på midsommaraftons morgon var det dags. Katterna gick ut strax efter åtta. Dotras katter kom och gick under dagen. Förra året så var Sissi borta som mest tre timmar, innan hon kom till husvagnen och kollade att jag var kvar. Nu var ju husvagnen borta med husfolket.

Så jag lyckades att hålla mig lugn, till fram emot åtta på kvällen. Då började jag bli övertygad om att det hade hänt nåt. Så då började det bli jobbigt. Men jag gjorde mig i ordning som vanligt vid tiotiden för att krypa till kojs. Det sista jag gjorde, var att jag tittade ut på altanen OCH SÅG ett par svartvita fötter under fåtöljen. Då vågade jag andas ordentligt igen. Om jag inte har börjat göra mig i ordning vid tiotiden här hemma, så kommer hon och säger till mig att, hörru du, nu är det läggdags. Undrar om det var samma klocka, som fick henne att agera då också. Igår kom och gick hon som dom andra katterna under dagen, och det kändes väldigt bra.

Jag har mått bra. Jag har inte haft ont. Så det har varit underbart avkopplande och jätteskönt. Tänkte innan på vad jag skulle göra, ifall jag fick så ont så jag behövde en spruta. Man kan ju börja med att vara förutseende! Det enda jag vet helt säkert, är att jag får ont i magen av svamp. Så det borde ju varit enkelt.

Förr när jag åkte till Stockholm, så unnade jag mig alltid en burk kantarellost, det var väldigt lyxigt. Jag har inte hittat nån sån på säkert ett år. Nu hade dotra köpt en åt mig. MMMMMMMmmmmmmmm, vad gott det var. Hann äta både kvällsmat och frukost innan jag kom på OJ OJ OJ, kantareller ÄR SVAMP! Jag blev otroligt förvånad över denna upptäckt. Nu är det ju ingen fara, för vi vet ju att är det nåt som heter nåt särskilt, "kantareller", "jordgubbar", "fisk" eller vad det vara månde: så innehåller det inte så värst mycket av den varan. För en gångs skull är jag tacksam för detta. Även om jag fortfarande tycker att det är lurendrejeri. Logik och min hjärna har inte alltid varit vänner, sen jag fick ME och cyton har ju inte gjort saken bättre.

Så jag kan inte ta åt mig hela äran av att det blev så lyckat. Nån där uppe måste gilla mig...

1 kommentar:

  1. Det är inte bara nån däruppe som gillar dig ;) och så tror jag det stavas ÅÄVLA...fast det går nog inte att hitta i SAOL :) Kantarellost: "kan innehålla spår av svamp" hahaha! kram från systeryster =^.^=

    SvaraRadera