23 maj, 2009

Förklaring...

Skönt när man får en förklaring till saker man undrar över. Göteborgsnumret på telefonräkningen är samma dagar som då jag "larmat". Pratade med syrran som undrade om det kunde vara färdtjänst, det var nog det som ledde hjärnan i rätt riktning.

Jag vet att larmet går över den vanliga hemtelefonen. När jag har så ont, så jag måste få en spruta, så larmar jag, natt som dag, så kommer det en (el 2) sköterskor hit och ger mig sprutan. I stället för att jag ska behöva byta om, ta mig till lasarettet, byta om, vänta på att dom får dit en läkare, som kan säga att det är ok att jag får en spruta. När det gör så ont så att jag kräks, så är det guld värt. MEN, jag fick föreslå det själv, avdelningen gjorde det inte. Det är jag lite besviken på, annars har jag bara gott att säga om avdelningen. Dom är änglar!

Efter Aktuellt och kvällsmaten blev jag fast framför TV:n. Det var tecknat och jag var tvungen att se hur det slutade. Jag brukar inte se tecknat på TV:n, kanske just därför att jag skulle bli sittande. Men jag älskar Disney's tecknade filmer. Jag ser dom helst ihop med min dotter, då skrattar jag både åt filmen och hennes glädje/skratt.

Just nu (20.00)är det ljuvligt ute, 19-20 grader. Satt nyss på balkongen, solen tittade in i 10 min och den var VARM. Satt där mellan ett och två också, solen sken halva tiden. Det är bara då(ett till två alltså), som jag har sol på balkongen. Har ett stort träd som skymmer resten av tiden. Men det är skönt, för när det är riktigt varmt, så kan jag sitta i skuggan på balkongen och det är mycket värt. Grannen har sol hela tiden, så hon kan använda sin balkong tidigare på våren och senare på hösten, men är det varmt ute, så blir det pott-hett där, så jag är inte avundsjuk. Skulle jag vilja vara i solen, kan jag lägga mig utanför huset vid kanalen. Men idag, med den cancerkroppen jag har, så gör jag det bara inte. Bryr mig inte om ifall jag är brun eller inte idag.

Att sola var bland det bästa jag visste förr. Jag var världens fryslort, så ligga på stranden och bli varm ända ini, det var lycka! Dessutom kopplade jag av totalt, alla bekymmer ramlade av på vägen dit. Nu, efter övergångsåldern, så är jag inte frusen längre. Jätteskönt, men jag kan ibland sakna dom gånger jag byltade på mig en massa kläder/plädar och blev skönt varm.

På tal om balkongen, så är det en skön tid när jag kan ha balkong-dörren öppen. Jag har en stol med dyna + pläd över armstöden, så det blir en liten koja till Sissi. Hon älskar att ligga därute. Jag har nätat in balkongen, och bor på tredje våningen, så jag kan ha dörren öppen dygnet om när temperaturen tillåter.

2 kommentarer:

  1. Jäddrar va ja frös igår, du! ;) Jag har nog inga svettkörtlar...väntar ivrigt på sommarens värme!

    SvaraRadera
  2. Skönt med en balkong, o gott för katterna att vara där. Mina ligger i solen i varsin skön stol, jag får sitta på en pall... ; )

    SvaraRadera